CORONAPROTOCOL vv Wolfersveen – geldig vanaf 29 augustus 2020

Het nieuwe voetbalseizoen is weer begonnen. Wel in een tijd waar we met z’n allen nog moeten strijden tegen het coronavirus. Vanuit een gecontroleerde lockdown zijn er steeds meer verruimingen van de maatregelen toegestaan. Uiteraard blijft altijd de 1,5-meterregel van toepassing en is het belangrijk dat iedereen zich aan de hygiënemaatregelen van het RIVM houdt en blijft houden.

Onze vereniging is verantwoordelijk voor het inrichten en het borgen van een veilige omgeving. De leden zijn medeverantwoordelijk en moeten zich er van bewust zijn dat als de richtlijnen niet gevolgd worden, dit consequenties heeft voor de vereniging en dus voor alle leden die zich er wel aan houden. Onderstaande richtlijnen zijn van toepassing bij vv Wolfersveen. Lees onderstaande afspraken goed en neem de regels in acht. Mocht dit, per ongeluk, een keer niet gebeuren, spreek elkaar er dan gerust op aan!

Algemene richtlijnen
• Houd 1,5 meter afstand als je niet aan het voetballen bent (kijk hieronder voor uitzonderingen op deze regel);
• Er zijn geen looproutes bij onze accommodatie, maar we houden natuurlijk wel 1,5 meter afstand van elkaar;
• Was regelmatig voor en na de training/wedstrijd je handen met water en zeep;
• Hoest en nies in je elleboog;

Er zijn drie uitzonderingen op de 1,5 meterregel:
• personen die een gezamenlijk huishouden vormen onderling;
• kinderen tot en met 12 jaar; zij hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden en ook niet tot andere personen in andere leeftijdsgroepen;
• personen tot en met 17 jaar hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden, maar zij houden wel 1,5 meter afstand tot mensen in andere leeftijdsgroepen.
• sportmasseur, verzorging in het veld en personen die eerste hulp verlenen

Wanneer blijf je weg van stadion de Stikke Bocht?
Heb jij het coronavirus of is een familielid in de voorbije tien dagen positief getest op het coronavirus? Dan geldt: blijf thuis en beperk sociale contacten in de komende tien dagen (thuisquarantaine).

Daarnaast mag je niet trainen, geen wedstrijden spelen of onze accommodatie bezoeken wanneer je last hebt van:
• Neusverkoudheid;
• Loopneus;
• Niezen;
• Keelpijn;
• Lichte hoest;
• Verhoging (vanaf 38 graden);
• Smaak- en reukklachten.
Belangrijk: als je verkoudheidsklachten met koorts hebt en/of benauwdheid, moet iedereen in het huishouden thuisblijven.

Blijkt uit je coronatest dat je positief bent? Meld dit zo snel mogelijk aan je leider of trainer. Deze communiceert dit met het bestuur. Het bestuur zal daarna de vervolgstappen voor overige leden bepalen.

Wedstrijden
• In de kleedkamer mogen maximaal 7 spelers zich tegelijk omkleden. Teams maken gebruik van twee kleedkamers. Wanneer dit onmogelijk is wordt er in twee shifts omgekleed en gedoucht. Voor jeugd onder de 17 jaar oud geldt deze regel niet, deze teams mogen gewoon in één kleedkamer.
• Bij een tekort aan kleedkamers op het sportpark hebben de uitploegen in eerste instantie voorrang op het gebruik van een kleedkamer. Wanneer deze situatie zich voordoet wordt de trainer/leider van de thuisploeg hierover op de hoogte gebracht door de wedstrijdsecretaris.
• De teambespreking voor de wedstrijd en tijdens de rust vind niet plaats in één kleedkamer.
• Tijdens wedstrijden nemen spelers hun eigen drinkfles mee of zorgen leiders ervoor dat flessen in het krat gemarkeerd worden (bv rugnummer of naam) en dus maar door één speler gebruikt worden.
• Elk thuisteam is na gebruik van de kleedkamer zelf verantwoordelijk voor het schoonmaken van de eigen kleedkamer en de kleedkamer van de tegenstander, net als voorheen. Ivm het coronavirus worden nu ook de bankjes en deurklinken afgenomen door het verantwoordelijke team.
• De trainer of leider checkt enkele dagen voor een uitwedstrijd op de website van de uitploeg welke protocollen daar ter plaatse worden gehanteerd. Bij bijzonderheden communiceert de trainer of leider dat met zijn/haar team.

• Tijdens trainingen nemen leden hun eigen bidon mee;
• Voor een training komen leden zo veel mogelijk in sportkleding op het sportpark;
• Leden komen maximaal tien minuten  voor aanvang van de training op het sportpark;
• Elk team is na gebruik van de kleedkamer zelf verantwoordelijk om de ruimte schoon te maken en netjes achter te laten voor het volgende team;
• De trainer registreert bij iedere training wie er aanwezig is op de training en bewaart deze gegevens minimaal 14 dagen;
• Jeugd tot en met 12 jaar mag tijdens training met één team in één kleedkamer

Publiek/Kantine
• Per veld mag vv Wolfersveen, zonder reserveringen, gezondheidscheck en het toewijzen van plaatsen, maximaal 120 toeschouwers ontvangen. Voor de kantine geldt een maximum van 30 personen (exclusief kantinevrijwilligers);
• Geforceerd stemgebruik of zingen langs het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan;
Belangrijk: De 1,5meterregel geldt ook voor supporters langs de lijn. Spreek elkaar erop aan wanneer mensen zich hier niet aan houden en luister wanneer je door iemand wordt aangesproken.
• Personen die de kantine betreden registreren zich eerst en desinfecteren hun handen.
• Consumpties worden in de kantine of op het terras op een vaste zitplaats genuttigd.