Zondag 20 mei ’18
Wolferveen gaat onderuit tegen kampioen ’t Peeske

Zondag 20 mei ’18 mocht Wolfersveen op het bezoek bij aanstaand kampioen “t Peeske in Beek . De gastheer dat aan kop ging, had de vereniging enigszins voorbereid voor een feestje want Wolfersveen komt op bezoek das natuurlijk niet zomaar wat.. Wolfersveen dat al weken om den keizers baard voetbalt, staat laag in de middenmoot. ’t Peeske dat vooraf aan deze wedstrijd 2 punten voor op concurrent Loo stond was dus bij een overwinning zeker van het kampioenschap in de 5e klasse C.. Wolfersveen dat al weken met kampt met personele problemen had ook deze zondag het niet makkelijk om het volk bij elkaar te krijgen. Afdeling Dozon had een excursie naar Hamburg en dan hebben we onze ziekenboeg ook nog .De laatste week kan er ook niet uit onze B jeugd geput worden gezien onze talenten midden in een proces zijn om het strik diploma op het Ulenhof te behalen. Maar als de nood hoog is, staan er vanzelf wat (oud) gedienden weer op. Deze week mochten Niels Hebbink uit het tweede en Willem III, met het eerste mee. Niels Hebbink is wel een boer maar niet familie van Boer Hebbink , echter wel weer familie van Gunther onze Torwart. Het is niet altijd makkelijk om onze soap serie “Goeden tijden, Wolfersveense tijden” te volgen… Niels staat overigens al een tijdje scherp om zijn eerste voetbaloost ster te halen. dat shirtje wat je daarvoor krijg ligt al onder een laag stof, maar dat terzijde.

Net als laatste weken was het voor Ronnie B weer improviseren om een opstelling op papier te krijgen uiteindelijk kreeg de beste man het voor elkaar in het voorlaatste duel van dit seizoen.op doel: Gunther. In de verdediging van Links na rechts: Klaeverboer, de bijna 40 jarige Geert Arink, Calimero, en Boer Hebbink. Op het middenveld werd op de flanken door afwezigheid van afdeling Dozon plaats gemaakt voor The Hoff op links en Marathon Rocky B op rechts. Centraal stond net als tegen kleine broer Zelhem, de Upskeer en Buffel bulten. De voorhoede werd gevormd door Asterix en de breur van Gunther, Boer Hebbink V2.0. Op de bank begonnen Willem III en Reind. Meer volk hadden we dus helaas niet… De Grensrechter deze middag was Reinier Groot Wassink. De KNVB had de ook weer eens verassing opgetrommeld om dit duel te leiden, daarmee is feitelijk al genoeg gezegd.

Bij de opkomst van de eerste helft was er nog even een vuurwerk show vooraf , Harold ‘the nose’ Nij-en Es was hier over geinformeerd en heeft daarom deze uitwedstrijd laten schieten als grensrechter. het trauma van Doesburg uit zat nog te vers in het geheugen. Na deze vuurwerk show mochten we beginnen aan de wedstrijd.. ‘t Peeske ging van minuut 1 al op de aanval spelen echter waren ze slordig in de eindpass waardoor Wolfersveen er prima tussen zat. Misschien een beetje kampioenstress voor de aanstaand kampioen, wie zal het zeggen… Het was na ongeveer 20 minuten spelen dat Calimero de bal lang naar voren speelde die bij een speler van ’t Peeske terecht kwam, deze maakt een kleine ketser, waardoor de bal doorschoot en bij de Upskeer terecht kwam .Die kon de bal prima mee nemen en schoof de bal binnen. Na 20 minuten spelen stond Wolfersveen met 0-1 voor. Na deze achterstand bleef Peeske drukken op de defensie van Wolfersveen mede door goed keepers werk van Gunter en Geert die het doel schoon hielden werd de 0 achterin gehouden. Boer Hebbink heeft ook nog enige ambitie om het keepersvak in te gaan gezien hij ook nog even vakkundig met zijn handen aan de bal zat, in het eigen zestien meter gebied. De veurzitter van de zonnekamp vereniging zag hier geen penalty in. Het geluk zat Wolfersveen op dat moment nog iets mee en met 0-1 konden beide teams de rust in.

Niet te veel treurnis voor ’t Peeske met deze tussenstand, gezien concurrent ’t Loo ook faalde tegen Etten, die stonden met de rust al met 2-0 achter. In de tweede helft moest ’t Peeske komen en ging ook met iets meer bravoure spelen. Waarschijnlijk wetend dat Loo achter stond en bij een verlies tegen Wolfersveen ook wel kampioen zouden worden. De druk was er wel af. Vooral toen het ook nog eens 3-0 werd bij het Loo. Gunther wilde gedurende de tweede helft ook nog een glansrol. Hij presteerde het om een penalty te veroorzaken , wel makkelijk gegeven , waarschijnlijk een goedmakertje.. om vervolgens deze ook prima te pareren. De moe gestreden broer van Gunther kreeg een publiekswissel, en mocht Willem III nog even invallen. Na ongeveer 70 minuten spelen sloeg het noodlot toe Wolfersveen kreeg een tegen doelpunt te verwerken. 1-1. Na prima 70 minuten stand te hebben gehouden ging het helaas mis. ‘t ‘Peeske kreeg hierdoor een beetje vleugels en ging op zoek na de 2-1 die niet veel later viel, al zat er wel een buitenspel luchtje aan. In de slotfase kwam de 3-1 ook nog op het scorebord wat slechts een formaliteit was. Eind uitslag 3-1

Al met al een terechte uitslag en rest het ons bij deze Peeske alsnog te feliciteren met het kampioenschap! Op dat moment kregen we ook het bericht dat kleine broer niet verder kwam dan 3-3 tegen Gelders Weiland waardoor de achterstand op etten dan won van Loo al twee punten is met nog 1 wedstrijd te gaan. Volgende week zondag 27-05-2018 mag Wolfersveen in eigen stadion het toch wel zware seizoen afsluiten tegen het Loo die via de 2e periode de nacompetitie in gaan. Aanvang 14:00 uur.


Donderdag 17 mei ’18
Wolfersveen wint van kleine broer Zelhem

Donderdag 17-05-2018 stond de inhaal wedstrijd Wolfersveen – Zelhem op het programma. Zelhem dat vooraf aan deze wedstrijd op de 4e plek stond en nog volop in de race was voor de derde periode. 18 punten uit 6 wedstrijden en zou een grote stap kunnen maken in de derde periode bij een overwinning in Estadio Santiago de Stikke Bochte. Etten dat in de nek hijgt van Zelhem staat op 15 punten uit 6 wedstrijden echter hebben de Ettenaren een beter doel saldo. Voor Wolfersveen stond er niet zoveel meer op het spel, behalve de eer om 2 keer dit seizoen van onze kleine broer te winnen. Dinsdag voorafgaand aan de derby werd oefenmeester B principieel, degene wie zich niet afmeld gehad voor de dinsdag training werd een basis plaats ontzegt dus de basis wijzigde zich enigszins ten op zichten van die tegen Etten. echter met volle ziek boeg bleven die wijzigingen uiteindelijk ook beperkt. Kleine Broer was daarin tegen op volle oorlog sterkte waardoor Henk Flowers zelf, de tas thuis mocht laten.

Ronnie B  kwam na enigszins wikken en wegen met de volgende opstelling: op het doel: Gunther, in de verdediging van Links naar rechts: Klaeverboer, Calimero, Boer Hebbink en marathon Rocky B. Op het middenveld kwam B met de volgende spelers uit de hoge hoed. Op Links Jolink, centraal de Upskeer en Buffel Bulten. Op rechts kwam Daan te staan. De voorhoede bestond deze keer uit de bijna 40 jarige Geert Arink en The Hoff. Op de bank begonnen Asterix die de dupe van het nieuwe beleid was en Ferdy uut ‘t darde. De Grensrechter deze middag was niemand minder dan Harold ‘The Nose’ Nij-en Es. 

Wolfersveen begon goed aan de wedstrijd en zette vrij goed druk op de defensie van Zelhem waardoor er in de beginfase al gelijk enkele mogelijkheden ontstonden voor de thuis club . na ongeveer 5 minuten spelen kwam de 1-0 dan op het scorebord (dat we al 1,5 jaar niet meer hebben) Zelhem meende middenvelder Jolink helemaal vrij te laten voor doelman Helmink, Jolink liet het buiten kansje zoals een echte Jolink dat betaamd  niet onbenut en plaatste de bal prima in het hoekje. Wolfersveen zette prima door en ging voor de 2-0 voetballen. Zelhem dat sporadisch eruit kwam had de eerste 20 minuten niet veel in te brengen waardoor Arbiter Spexgoor het moest ontgelden, de periode koorts was schijnbaar een beetje door geslagen bij kleine broer. Na 25 minuten kwam de 2-0 op het scorebord na een prima aangesneden cornerbal kwam de bal op het hoofd van Klaeverboer die de bal netje binnen kopte. Onder de luidde aanmoediging van Henk Flowers ging Zelhem koortsachtig op zoek naar de aansluitingstreffer. Bij een verdedigende actief raakte Jolink geblesseerd aan zijn enkel en mag zich de rest van het seizoen ook melden in de ziekenboeg, waardoor Asterix na 35 minuten al mocht invallen. In de slotfase kwam Zelhem enigszins wat beter in de wedstrijd maar  konden feitelijk niet veel forceren. De ruststand bleef 2-0 in het voordeel van Wolfersveen..

De tweede helft waren de rollen iets wat omgedraaid, Zelhem had het iets betere van het spel en de aansluitingstreffer kwam dan ook al binnen 10 minuten. Waardoor de periode koorts weer in de bol ging zitten en arbiter Spexgoor de ellende weer mocht aanhoren van kleine broer. Echter was het wel Zelhem dat gedurende de tweede helft de bovenliggende partij was en bleef. Wolfersveen trok zich vrij veel terug op eigen helft maar bleef stand houden. Er waren een paar goede uitbraken van Wolfersveen, waar ook een paar beste kansen uit kwamen waarvan er eentje bij zat die via de lat terug het veld in kwam. Of de bal de doel lijn gepasseerd had is tot op heden een raadsel. In de slot fase ging kleine broer een beetje meer risico nemen door 1 op 1 te gaan voetballen om zo nog een gelijkmaker te forceren waardoor er nog een voorsprong in de derde periode werd behouden. Dit leidde nog tot enkele mogelijkheden voor de bezoekers. En in de laatste minuten zelfs nog een enorme kans voor de aanvoerder van Zelhem, het schijnt dat hij onwel werd door de periode koorts en had zijn vizier niet helemaal goed meer staan. Na 95 minuten spelen blies arbiter Spexgoor voor het einde van de wedstrijd bij een 2-1 eindstand. 

Helaas, iet wiet, Zelhem is zijn periode titel kwiet.. althans zeer waarschijnlijk.. door een overwinning van Etten , is Etten onze kleine broer voorbij gegaan in de periode. Met nog 2 wedstrijden op het programma zal Zelhem nog flink aan de bak moeten om het Wolfersveen debacle te gaan herstellen.  Eerst tegen Gelders eiland waar Wolfersveen bleef steken op een gelijkspel (een kleine voorbode) en daarna tegen NVC  en dan is het ook nog afhankelijk van punten verlies van concurrent Etten. Wolfersveen dat deze avond  3 punten mag bijschrijven schiet er zelf niet zo heel veel mee op behalve dat de eer wel is gered, in eigen huis tegen Zelhem. As Zondag 20 mei 2018  mag Wolfersveen op bezoek bij koploper RKSV t Peeske,  uit Beek, die deze middag evt. kampioen kunnen worden Aanvang 14:00 uur.   


Woensdag 9 mei ’18
Wolfersveen houdt een puntje over in de derby tegen Halle

Woensdag 9 mei ’18 stond de wedstrijd Halleywood – Wolfersveen op het programma. Een wedstrijd die op papier nergens meer om gaat. Beide teams zijn op de ranglijst uit gevoetbald hoewel Halleywood al wel een periode titel op zak heeft en dus deel zal nemen aan de nacompetitie om een plekje te bemachtigen in de 4eklasse. Wolfersveen, bezig aan een zeer matig seizoen waar het op alle fronten ook nog eens flink tegen zit, bezit op het moment een plekje laag in de middenmoot. Echter is de wedstrijd tegen en bij Halle een Derby waarbij de eer nog op het spel staat. Sinds het najaar van 2006 heeft Wolfersveen in Halle geen nederlaag meer geïncasseerd, wat toch een vrij opmerkelijk feitje is. Halleywood onder leiding van The Peits was gebrand om hier een einde aan te maken. De geruchten gingen ook al rond dat ome Cor zich zelf als stormram nog wilde inbrengen indien nodig, zoals in zijn gouden dagen bij de superboeren. Helaas kwam hier weinig van terecht.

Nadat alle Wolfersveen spelers met de fiets waren gearriveerd in het met zon overgoten Halleywood kwam Ronnie B met de volgende 4-4-2 opstelling: Op het doel; Gunther, in de verdediging van links naar rechts; Boer Hebbink , Reind, Calimero, en Rocky. Op het middenveld van links na rechts kwam B op de volgende mensen uit:: The Hoff , Buffel Bulten op 6, de Upskeer op 10 en op rechts Daan. De voorhoede bestond het duo uit Asterix en de bijna 40 jarige Geert Arink . in de wissel als volgt: de Klaeverboer, Magniks, onder toeziend oog van senior: Heidesmit Junior en Ferdy of Ferdi of Ferdie …
De grensrechter deze  middag was Harold “The Nose” Nij-en Es. Als Scheidsrechter deze middag had de KNVB Onno Hup toegewezen. Het opmerkelijke hier aan is dat het officiële twitter account van Halleywood als volgt is: @HupHalle waardoor een samenwerkingsverband tussen Onno Hup en Halle niet kan worden uitgesloten, maar dat terzijde…

Om 19:30 floot @HupHalle voor de aftrap en ging de derby van start. Het was al gauw aan te zien dat beide teams redelijk aan elkaar gewaagd waren. Het spel dat niet al te best was, veerde redelijk op en neer waarbij bij beide elftallen wat kansen / mogelijkheden ontstonden de eerste helft kenmerkte zich vooral door veel overtreding waardoor het spel redelijk veel stil lag en de derby niet echt tot ontbranding kon komen. In de 25eminuut kwam dat toch de openingstreffer van Wolfersveen na een mooie opening op rechts werd de bal laag in gebracht via een slim overstapje kwam de bal bij Asterix die deze onberispelijk binnen schoot 0-1. Echter na de 0-1 vergat Wolfersveen door te drukken en nam het zoals vaker de verdedigende stellingen in. Halleywood dat gedurende de wedstrijd vrij gevaarlijke met de hoekschoppen was, had al een paar keer een waarschuwing aan Wolfersveen afgegeven. In de 47eminuut weer die waarschuwing omgezet in een doelpunt. Een voorzet van Halle werd in gebracht en middenvelder Leon Wassink kon de bal vrij simpel binnen werken, waardoor  een minuut voor rust de gelijkmaker op het scorebord kwam en daarmee werd de rust ook in gegaan (rust stand 1-1)

De tweede helft begon Wolfersveen goed aan de wedstrijd het duurde dan ook geen 10 minuten of Asterix had zijn 2evan de avond er in liggen na een goede actie op rechts kwam er een voorzet die Asterix prima binnen werkte 1-2 , wederom een voorsprong voor Wolfersveen. Dat gedurende de tweede helft wel de betere kansen kreeg. Na 60 minuten moest Reind er geblesseerd af en werd vervangen door Klaeverboer die voorstopper kwam en Calimero op de laatste man plek terecht kwam .Wolfersveen bleef bij vlagen redelijk tot goed voetballen waar hier en daar wat kansen ontstonden. Bij Halle stond Taliban Kuenen een paar keer goed in de weg. Halleywood dat aanvallend ook redelijk wat kansen kreeg, kreeg 20 minuten voor tijd een beetje hulp van @HupHalle gezien er een vrije trap werd gegeven na vermeend hands roepen van Calimero… een zeer bijzondere beslissing van de arbiter. Deze indirecte vrije trap werd prima laag in de hoek binnen geschoten door Lennart Rooks. Deze beslissing van @HupHalle heeft wel degelijk invloed op het  verdere verloop. Halle dat gedurende de wedstrijd meer risico ging nemen zorgde er voor dat wedstrijd aardig los kwam in de slot fase. Beide teams speelde vol op de aanval om nog een overwinning binnen te halen Buffel Bulten moest ook met een blessure het veld verlaten om vervangen te worden door Magniks en niet veel later mocht Heidesmit Junior ook nog het veld betreden voor Geert. Aan Wolfersveen kant kwamen er nog een paar grote kansen van The Hoff helaas werden deze niet verzilverd. De eindstand in de derby bleef steken op 2-2.

Een einduitslag waar beide teams achteraf mee kunnen leven echter is het wel zuur dat een arbitrale dwaling een tegen goal veroorzaakt. Echter was de Arbiter de volgende dag helemaal in vorm gezien hij  8 keer geel en 1 keer rood trok bij SV Babberich – SV Gelders Weiland. Dus al met al moeten we misschien ook niet te veel zeuren. In de derde helft bij de Lamtine van Halleywood werd het tempo bij beide teams nog maar eens even verhoogd  waardoor bij sommige ook nog eens de derde helft joker werd ingezet waardoor het nog vrij lang gezellig bleef. Zondag 13-05-2018 op Moederdag krijgt Wolfersveen Etten op bezoek dat nog in een volle strijd is verwikkeld met Zelhem van Henk Flowers om periode 3 . Wolfersveen – Etten aanvang 14:30


Zondag 6 april ’18
Wolfersveen verliest in slotfase van koploper ’t Peeske

Zondag 6 mei ’18 stond de thuis wedstrijd tegen ’t Peeske uit beek op het programma. ’t Peeske dat op dit moment koploper is van 5C heeft inmiddels vooraf aan deze wedstrijd  44 punten bij elkaar gesprokkeld 2 meer dan de concurrent Loo waar Wolfersveen door medewerking van arbiter zanger Rinus met 3-1 onderuit ging. Wolfersveen dat met 28 punten in de grauwe middenmoot staat, kan dit seizoen vrijwel niets meer halen. Echter wil het haar huid zo duur mogelijk verkopen. Ook deze week was de selectie van Wolfersveen weer flink uitgedund gezien de boeren druk bunt met inkooeel’n. in eerste instantie zag het er naar uit dat klaeverboer en Boer Hebbink niet aanwezig zouden kunnen zijn echter zag Boer Hebbink nog een moment om zijn trekker even aan de kant te zetten. En kon toch nog even mee doen. Buiten de absentie van de Klaeverboer deden Obelix Groot Wassink, Davor Suuker ook niet mee vanwege een blessure en Jolink was 3 wedstrijden geschorst en mag tegen Zelhem pas weer aantreden. Magniks ons vaste hulpje uit de B kon helaas ook niet opdraven gezien de familie Menkhorst op zomerkamp ging. uiteraard was daar het andere talent uit de B , namelijk Heide Smit Junior dat wel even tijd had om even mee te doen. En Niemand anders dan de bijna 40 jarige Geert A werd ook weer eens opgeroepen door oefenmeester B. het werd dus weer improviseren voor Ronnie B. ’t Peeske had schijnbaar niet last van personele problemen en kwamen met 20 man aan, helaas mag je nog steeds maar 3 keer wisselen.

Vlak voor het oplezen van de opstelling kwam er nog enige vertwijfeling bij oefenmeester B . hij telde 12 man in de kleedkamer terwijl er 15 hadden moeten zijn.. Buffel Bulten had namelijk  vertraging op de WC , Rocky zat nog ergens vast vacuüm gezogen en Boer Hebbink kon de trekker nergens kwijt deze kwamen allen 5 minuten later de kleedkamer in. B kon eindelijk de opstelling voorlezen , die ging als volgt: Pp doel, Gunther. In de verdediging van links naar rechts: Boer Hebbink, Reind, Calimero, Rocky. Op het middenveld van links na rechts; The Hoff , op 6 Buffel Bulten op 10 de Upskeer, op links Daan. In de Spits het duo: Asterix de voormalige café spits en de bij 40 jarige Geert Arink. Op de bank begonnen; Stapelbokse, Heidesmit Junior en de gebroeders Janssen uit Amsterdam, Paul en reserve keeper Sander. Grensrechter deze middag was: Erwin knuffelbeer Toonk.

Wolfersveen begon wat behoudend aan de wedstrijd zoals het van te voren was afgesproken, daarmee lieten ze ’t Peeske het spel maken. ’t Peeske dat veelal de crosspass hanteert kon door de behoudende tactiek van Wolfersveen niet makkelijk de bal achter de defensie van Wolfersveen leggen. Wolfersveen dat bij vlagen aardig speelde kreeg hier en daar ook enige kansen, zei het wel met de hulp van de scheidsrechter, die blijkt ook een aardige pass in de benen te hebben. Helaas kon er geen kans eerste helft verzilverd worden. De eerste helft dat voornamelijk een strijd op het middenveld was van beide kanten mede door de hitte geen spectaculaire gebeuren. Trainer Eric Arentsen van de koploper uit Beek probeerde de boel nog even verbaal te verhitte op deze toch al warme middag , dat hielp ‘t Peeske de eerste helft echter niet meer. De bril stand bleef op het score bord, dat we nog steeds niet terug hebben, staan.   (Ruststand 0-0)

De tweede helft moest ’t Peeske aandringen gezien deze wedstrijd gewonnen moest worden , de voorsprong op de nummer 2 Loo bedroeg immers maar 2 punten. De wedstrijd van het Loo was om 14 uur dus een half uur eerder gestart. waar gedurende de wedstrijd in Estadio Santiago de Stikke Bochte de einduitslag 2-3 in het voordeel van het Loo uitviel, bij een gelijkspel van ’t Peeske bij Wolfersveen was de voorsprong op de ranglijst dus weg. Onder de luidde aanmoediging van Oma Mascotte van ’t Peeske gingen ze op zoek naar de voorsprong. Echter hadden de bezoekers het vizier niet helemaal scherp staan en kregen ze het aantal keer voor elkaar om de bal over het vangnet te schieten. Wolfersveen bleef in eerste instantie makkelijk overeind en kreeg zelf in de counter ook enkele mogelijkheden. In de slotfase ongeveer 85eminuut sloeg het noodlot bij Wolfersveen, of beter gezegd geluk bij ’t Peeske toe. Na het wegwerken van een hoekschop van ’t Peeske kwam de bal terecht bij een middenvelder van ’t Peeske die de bal verkeerd aan nam en daarmee de Buffel op het verkeerde been zette,. Waarna hij van ongeveer 20 meter Gunter verschalkte met een schot. 0-1. Wolfersveen probeerde nog 1 op 1 te gaan voetballen helaas was de tijd te kort om nog iets te forceren in de 88eminuut blies de scheids voor het eindsignaal . waardoor de einduitslag bleef steken op 0-1.

Helaas wederom geen punten voor Wolfersveen, het geluk van een aanstaand kampioen zoals Wolfersveen dat 2 jaar geleden ook wel iets had was hier misschien een beetje aan de orde. ’t Peeske was misschien wel iets de bovenliggende partij maar een puntje voor Wolfersveen tegen de koploper had er wel ingezeten. Vertrekkend oefenmeester Ronnie B had na de wedstrijd nog wel goed nieuws te melden. hij had een nieuwe club gevonden waar hij volgend jaar trainer van wordt hij was nog wel op zoek naar een marionet waardoor voormalig stroman van Henk Flowers Carlo ook weer in beeld kwam maar weer afwachten hoe zich dat gaat ontwikkelen. Aanstaande woensdag 9 mei 2018 hebben we het inhaal duel uit tegen SV Halleywood op het programma staan deze wedstrijd begint om 19:30 in en bij Halle. a.s. zondag 13 mei staar daarop volgend de thuis wedstrijd tegen Etten aanvang 14:30


Zondag 29 april ’18
Wolfersveen geeft voorsprong wederom uit handen

Zondag 29 april ’18 stond de uitwedstrijd tegen Loo op het programma. Loo dat vooraf aan de wedstrijd 39 punten had behaald en op een keurige 2eplek stond in de competitie en aanspraak maakt op een eventuele kampioenschap. Terwijl Wolfersveen aan een zeer matig en wisselvallig seizoen bezig is met 28 punten op een 7eplek en daarmee feitelijk al uit gevoetbald is dit seizoen.
Voorafgaand aan deze zondag was het vlaggenschip inclusief leiding van Wolfersveen uitgenodigd op het feest van Boer Hebbink. Zoals Marco E in de media meldde, word 80 procent van de wedstrijden op de zaterdag avond al beslist, Dus Wolfersveen ging weer eens ouderwets vol gas de strijd aan. Oefenmeester Ronnie B zag het met ledenogen aan en vond het na 10 minuten al tijd om op te treden door een dienblad met pils op de grond te gooien. De gedachte gang is ons tot op heden niet helemaal duidelijk gezien de tap rijkelijk bleef vloeien gedurende de avond. De volgende dag, een beetje bedwelmd van het boer Hebbink fest , vertrokken we rond 13:05 na Loo iets later dan gepland gezien Calimero nog niet zo goed kan klok kijken. Leider Gert Amtink (de vader van de bijna 40 jarige Geert Arink) had een mooie toeristische route uitgezet waardoor we ongeveer alle dorpen in de achterhoek en Liemers wel gezien hadden, waarschijnlijk een stukje educatie voor onze jeugdspelers die werden toegevoegd aan de selectie in verband met een aantal absenties. Davor Suuker en Obelix  hadden namelijk beide een hamstring blessure en de Klaeverboer had nog een paar kortingsbonnen voor een etentje gevonden en had dus andere verplichtingen. Trainer B werd genoodzaakt een beetje te gaan puzzelen met de selectie voor de zondag middag, op het laatst werd niemand minder dan Jurgen Kok als 14eman nog toegevoegd

Eenmaal  wat verlaat aangekomen bij het Loo kwam Baten met de volgende opstelling: op het doel; Gunther. In de verdediging van links naar rechts: Boer Hebbink, Reind, Calimero, Rocky. Op het middenveld van Links naar rechts. Jolink , op 6 Buffel Bulten, op 10 De Upskeer en op rechts Daan. In de voorhoede werd er ruimte gemaakt voor The Hoff en Asterix. Op de bank begonnen onze jeugdige talenten Magniks, Heidesmit Junior en de oppas van deze jongens Jurgen Kok. De Grensrechter deze keer was Herald “The Nose” Nij-en Es. Als Scheidsrechter had de KNVB deze middag Zanger Rinus voor ons geboekt.

In de eerste helft begon Wolfersveen goed aan de wedstrijd , het bleek dat beide teams goed aan elkaar gewaagd waren en er kwamen kansen over en weer, Loo werd een paar keer gevaarlijk met ballen die ze goed achter de defensie van Wolfersveen legde. Wat de defensie van Wolfersveen prima kon pareren. Wolfersveen dat blij vlagen wel redelijk voetbal speelde ging ook wat vaker de lange bal hanteren gezien de snelheid van de Hoff en de ruimte achter de defensie van de gastheer. Waardoor er wat kansen ontstonden voor de bezoekers uit Wolfersveen. Na 20 minuten was het Daan die de bal in de 16 meter gebied mee kreeg en deze bal in het netje schoot. 0-1. Na deze voorsprong begon Loo iets meer vooruit te drukken en kwamen er wat meer kansen voor de thuis club, mede door prima keeperswerk van Gunther kon Wolfersveen de 0 achterin houden. (Ruststand 0-1)

In de rust liep Ronnie B met een dienblad vol met thee rond in de kleedkamer waardoor er bij een aantal de stress er flink in schoot gezien Dienblad-gate van de avond er voor nog in de hoofdjes rondspookte. Echter ging het deze keer goed. Buffel Bulten moest nog wat pruttel uit de neus in zijn zakdoekje doen en er werden nog wat wijze woorden gezegd door de trainert en we mochten weer het veld op.

De tweede helft ging het Loo wat gewaagde voetballen dus wat meer op de aanval, maar het was Wolfersveen dat de grootste kans kreeg in de begin fase, The Hoff kon zichzelf prima vrij spelen echter zag hij zijn schot gepareerd worden door de doelman van het Loo. Arbiter Zanger Rinus had schijnbaar instructies gekregen om 15:45 met zijn optreden te beginnen dus na ongeveer 60 minuten spelen. Ongeveer alle beslissingen die hij vanaf dat moment maakte  waren niet al te best. Het leek er een beetje op of hij Romana op de scooter voorbij zag komen en zijn hoofd er niet helemaal meer bij had. Na ongeveer 65 minuten spelen viel de 1-1, een onterecht gegeven vrije trap werd bij de tweede paal ingebracht waar Rocky de bal onfortuinlijk in eigen doel werkte. Niet veel later kreeg Wolfersveen de 2-1 ook om de oren. Een iets wat mislukte voorzet waaide over Gunther de goal in. De Show van zanger Rinus was in volle gang toen hij nog even de rode prent ging geven aan Jolink wegens vermeend na trappen. iets wat Zanger Rinus nooit heeft kunnen zien van zijn plek, gezien hij nog steeds naar Romana aan het speuren was. Met 10 man en een 2-1 achterstand  was de opgave om het nog recht te trekken vrij lastig. De grensrechter van het Loo was ook een redelijke punten pakker gezien hij toch wel een iets bijzondere opvatting heeft betreffende buitenspelval dat zanger Rinus vaak fijntjes overnam. Kleine 10 minuten voor tijd viel de 3-1 nog wat slechts een formaliteit was. Vlak voor het einde werd de Upskeer nog flink in de rug gelopen waarbij er een verzorging aan te pas moest komen. Na enige minuten blessure behandeling en wat commentaar op de arbiter zag Zanger Rinus genoodzaakt plotseling een einde te maken aan zijn show (eind uitslag 3-1)

Puntloos stond Wolfersveen in de Kantine van het Loo een biertje te nuttigen tot dat Ronnie B de bestuurskamer uit kwam met een dienblad in zijn handen waardoor de gehele selectie genoodzaakt was het pand met enige schrik vroegtijdig te verlaten. Wederom geen overwinning voor Wolfersveen dat blijft steken op 28 punten en zakt af naar de 8eplaats in de competitie. Loo blijft door deze overwinning vol in de race voor het kampioenschap. Volgende week komt ’t Peeske op bezoek in Estadio Santiago  de Stikke Bochte een tegenstander waar we nog 2 keer tegen moeten spelen. En als ‘t Peeske zich niet goed gedraagt dan maakt Wolfersveen het Loo kampioen. Zondag 6 mei, aanvang 14:30

 


Zondag 22 april ’18
Wolfersveen verspeeld voorsprong in de slotfase tegen Gelders Eiland.

 

Zondag 22 april ’18 mocht Wolfersveen naar Aerdt om op bezoek te gaan bij het plaatselijke Gelders Eiland . Gelders Eiland dat net als Wolfersveen in de middenmoot bivakkeert met 24 punten vooraf aan deze wedstrijd, terwijl Wolfersveen iets hoger genoteerd staat met 27 punten uit 18 wedstrijden. Beide teams waren dus op papier aan elkaar gewaagd. De selectie van Wolfersveen was volledig fit echter was er 1 afwezige dat was Stefan Jolink die een verjaardag van Opa Jolink had. Als vervanging daarvan mocht de pupil van Jolink komen opdagen namelijk Magniks Menkhorst.

Keuzeheer B kwam deze zondag toch enigszins met een verassende 4-4-2 opstelling, als volgt: op het doel Gunther, in de verdediging van links naar rechts; Davor Suuker, Reind , Calimero en Boer Hebbink mocht deze keer op rechts beginnen op het middenveld mochten van links na rechts de volgende 4 opdraven; The Hoff , op 6 buffel terug uit Lanzarote Bulten, op 10 de Upskeer  op rechts Rocky, die dus een positie naar voren speelt. In de spits de Normandische culthelden  Asterix en Obelix . Daan, Klaeverboer en Magniks mochten op de bank beginnen. De grensrechter deze middag was Robert Reinier Groot  Wassink.

Wolfersveen begon goed aan de wedstrijd binnen 1 minuut ging de bal ook op de stip deze werd dan ook binnen geschoten door de Upskeer. (0-1) Dat is altijd fijn beginnen. Wolfersveen zette door en was in de beginfase duidelijk de bovenliggende partij na ongeveer 10 minuten spelen kwam de 2-0 op het scorebord. Na een prima aangesneden voorzet van Buffel Bulten kwam de bal bij Davor Suuker terecht, die de bal met buitenkant rechts het doel in jaagde. (0-2) Beetje op de manier van Johan Cruijff tegen Atletico Madrid in 73-74 , maar waarom zou je immers anders Davor Suuker heten. Met deze comfortabele voorsprong leek het een formaliteit te worden op deze toch flink warme middag. Maar binnen zeer korte tijd sloeg het noodlot twee keer toe. Eerst moet Rocky vervangen worden was duizelig in zijn hoofd had een tik gehad van Mason Dixon schijnbaar. Niet veel later moest Obelix het veld ruimen met een hamstring blessure, hierdoor was Wolfersveen met een 30 minuten spelen 2 wissels kwijt. Gelders Eiland of moeten we Gelders Weiland zeggen, (gezien de consul vergeten was om het veld te maaien)  kwam beter in de wedstrijd en na 35 minuten spelen kregen ze een penalty, een goedmaker van de eerst gegeven penalty.  (1-2) Maar op slag van rust vergrootte de Upskeer de marge weer tot 2 met een mooie solo waar hij 2 man het bos in stuurde en de bal met buitenkant rechts de bal in de boven hoek plaatste. 1-3 dat was tevens de ruststand.

De Tweede helft ging de Equipe van Trainer Leo Janssen aanvallender spelen er werd 2 keer gewisseld aan Gelders Weiland zijde, alles wat boven de twee meter was werd er ingezet en de bal mocht schijnbaar niet meer de grond raken , Leo staat in de Liemers waarschijnlijk voor Lomp En Onbenullig.. maar deze tactiek had blijkbaar wel effect. Wolfersveen werd de eigen zestien meter gebied in gedrukt en kwam niet meer van eigen goal af. Gelders Weiland bleef de bal er maar in pompen , waardoor Wolfersveen een enkele keer aan de noodrem moest trekken na ongeveer 60 minuten spelen was kwam er een corner, die kort werd genomen vervolgens de 16 ingebracht werd en door een scrimmage in het doel werd gewerkt. 2-3. Het spel beeld veranderde daarna niet. Wolfersveen bleef in de verdedigende stelling en Gelders Weiland bleef volop in de aanval. in de laatste fase van de wedstrijd was het voorstopper Calimero die de spits van Gelders Weiland beetje knullig onderuit haalde waardoor de bal op de stip ging. Echter was het Gunther die de penalty prima pareerde. Maar het noodlot sloeg uiteindelijk toch toe. Naar een crosspass kwam de bal bij een doorgeschoven middenvelder hij wilde de bal mee nemen maar bleef per ongeluk op de bal staan waardoor hij zijn directe tegenstander en zich zelf verraste. En de bal raak schoot 3 -3. Na deze gelijkmaker ging Wolfersveen nog wat proberen. Magniks werd er in gebracht die met een goede invalbeurt nog wat gevaar bracht echter tot grote kansen kwam het niet. En de einduitslag bleef steken op 3-3

Al met al een terechte uitslag, uiteraard weer jammer dat de 3 punten niet over de streep getrokken konden worden, hoewel dat niet verdiend zou zijn. Zowel Wolfersveen en Gelders Weiland schieten niet veel op met deze remise en zijn feitelijk voor dit seizoen uit gevoetbald. Gezien het programma van Wolfersveen kan het nog wel invloed hebben op de toekomstig kampioen uit de 5eklasse C. Wolfersveen speelt nog 2x tegen ’t Loo, 2x tegen ’t Peeske en nog tegen Etten. deze 3 clubs vormen de huidige top 3 van de competitie. Volgende week begint die reeks uit bij ’t Loo om 14:30 uur.